Живи, насолоджуйся, досягай...

Опитування
Чи потрібна на цьому сайті електронна бібліотека
Всього відповідей: 318
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
З Новим Роком
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 21 » Єдиний європейський освітній простір: студентський вектор
12:01
Єдиний європейський освітній простір: студентський вектор

11-13 листопада 2011 року Всеукраїнська студентська рада спільно зі Студентською Радою Волині,  студентською радою  Волинського національного університету імені Лесі Українки та первинною профспілковою організацією студентів провели Міжнародний форум «Єдиний європейський освітній простір: студентський вектор».

Привітав учасників та побажав їм плідної роботи ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Коцан Ігор Ярославович, який наголосив на важливості діалогу між студентськими організаціями та адміністрацією ВНЗ. Також активну участь у засіданні взяли заступник голови Волинської облдержадміністрації Курилюк Олександр Іванович, заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Дмитришин Ігор Ярославович та проректор з навчально-виховної роботи ВНУ імені Лесі Українки Констанкевич Ірина Мирославівна.

 

Під час Форуму учасники обговорили питання академічної мобільності студентів та аспірантів, реалізацію положень Болонського процесу в Україні, а також роль органів студентського самоврядування в формуванні європейського освітнього простору. В активній дискусії щодо студентської мобільності, питань академічної відповідності освітніх програм, навчання студентів за кордоном взяв участь ректор університету Коцан Ігор Ярославович. Саме йому найбільше адресувалося питань від студентів із інших навчальних закладів України, які зацікавилися напрацюваннями у цих сферах у Волинському університеті. Прозвучали пропозиції ефективніше використовувати позитивний досвід роботи університету та удосконалювати напрацювання в освітній галузі.

 

«Студентське самоврядування має ініціювати ті зміни у вищій школі, які дозволять Україні успішно інтегруватися у європейський простір вищої освіти. Це спільна робота і над національною рамкою кваліфікацій, і над новим законом. Потрібно спільно робити ці кроки, тоді буде хороший результат», - зазначила очільниця Всеукраїнської студентської ради Анастасія Сабова.

«Студентські організації повинні контролювати якість освіти. Ми, наприклад, проводимо рейтингове оцінювання викладачів. З тими, хто опиняється в кінці рейтингу адміністрація проводить відповідну роботу», - додала член Президії Всеукраїнської студентської ради Олена Харчева.

        За словами голови Студентської ради Волині Анастасії Шевчик, органи студентського самоврядування є повноцінними учасниками процесу управління сферою освіти. «Ставлення до студентів як партнерів і в управлінні ВНЗ, і шляхом роботи студентських рад обласного рівня, а також всеукраїнського, дозволить нашій освіті зробити необхідні кроки до модернізації, що вже і починає відбуватися».

 

За результатами Форуму учасники прийняли резолюцію, в якій ще раз наголосили на необхідності постійного діалогу між органами студентського самоврядування, адміністраціями вищих навчальних закладів, органів влади та представників бізнесу.

 

Олена Харчева,

член Президії  ВСР від Волинській області

Переглядів: 487 | Додав: MrBeen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0